Novinky ze sociálních sítí srpen 2024

Srpen 2024 přinesl do světa sociálních sítí celou řadu zajímavých novinek a změn, které ovlivní, jakým způsobem uživatelé komunikují a sdílejí obsah. Ať už jde o nové funkce zaměřené na posílení soukromí, rozšíření možností interakce mezi uživateli, nebo změny v uživatelském rozhraní, platformy jako Instagram, LinkedIn, Snapchat a další se neustále vyvíjejí, aby udržely krok s očekáváním svých uživatelů. V tomto článku se podíváme na nejvýznamnější aktualizace a trendy, které v uplynulém měsíci zaznamenaly sociální sítě, a prozkoumáme, co tyto změny znamenají pro budoucnost online komunikace.

LinkedIn přidává ověření firemních stránek

LinkedIn se zaměřil na zlepšení důvěryhodnosti firemních stránek a zavádí možnost ověření. Tento krok má zvýšit transparentnost a důvěru mezi uživateli a firmami, čímž usnadní identifikaci autentických stránek oproti falešným.

Snapchat+ si nyní předplácí 11 milionů uživatelů

Prémiová verze Snapchatu, Snapchat+, která nabízí exkluzivní funkce a zážitky, dosáhla nového milníku s 11 miliony předplatitelů. Tato služba se stává stále populárnější mezi uživateli, kteří chtějí přístup k jedinečným možnostem na této platformě.

Instagram plánuje zavést funkci, která by zablokovala screenshotovat dočasná média nebo zprávy

Instagram připravuje novou funkci, která by zamezila uživatelům vytvářet screenshoty dočasných médií a zpráv. Tento krok je zaměřen na posílení soukromí a ochrany obsahu, který je určen jen pro krátkodobé sdílení.

Instagram s některými uživateli začal testovat Mapu přátel

Instagram experimentuje s novou funkcí „Mapa přátel,“ která umožňuje uživatelům sledovat aktuální polohu jejich přátel na mapě. Tato funkce je momentálně ve fázi testování a má potenciál zlepšit sociální interakci a koordinaci mezi uživateli.

Na X si nyní můžete srovnat odpovědi na tweety podle preference

Platforma X (dříve Twitter) přidala možnost řadit odpovědi na tweety podle osobních preferencí. Tato funkce umožňuje uživatelům snadněji najít relevantní konverzace a diskuse, což zlepšuje celkový zážitek ze čtení a interakce s obsahem.

WhatsApp změnil barvu ověření ze zelené na modrou

WhatsApp provedl drobnou, ale vizuálně výraznou změnu – ověřovací odznaky u účtů byly přebarveny ze zelené na modrou. Tato změna má za cíl sjednotit vzhled ověření s ostatními aplikacemi vlastněnými společností Meta, jako je Facebook nebo Instagram.

Na TikToku můžete nyní vytvořit group chat o 32 členech

TikTok rozšiřuje své sociální funkce a umožňuje uživatelům vytvářet skupinové chaty s až 32 členy. Tato novinka podporuje kolektivní komunikaci a koordinaci, což je ideální pro organizování skupinových aktivit či diskusí.

Na Threads můžete nyní vidět statistiky svého účtu

Threads, aplikace propojená s Instagramem, nyní nabízí možnost sledovat detailní statistiky účtu. Uživatelé mohou získat přehled o své aktivitě a interakcích, což jim pomáhá lépe pochopit, jakým způsobem jejich obsah rezonuje s publikem.

Na Twitteru (X) ubývají uživatelé z Evropy

Twitter (nyní X) zaznamenává pokles uživatelů v Evropě, což může být důsledkem změn v uživatelském rozhraní, obsahu nebo přísnějších regulačních opatření. Tento trend může mít dopad na celkovou dynamiku platformy v tomto regionu.

Instagram spustil možnost přidat si oblíbený song do profilu

Instagram zavedl novou funkci, která umožňuje uživatelům přidat si oblíbenou skladbu přímo do svého profilu. Tento krok přináší další možnost personalizace a vyjádření sebe sama prostřednictvím hudby, která nyní doplňuje vizuální obsah na profilu.

Další novinky můžete číst : Sociální sítě novinky

Chcete maximálně využít sociální sítě?

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Přejít nahoru