Novinky v AI červenec 2024

Mobilní Claude AI, GPT-4o Mini, SearchGPT, Llama 3.1 a další. Ani v červenci si vývoj ve světě AI nedal pauzu. Pojďme se podívat na ty nejdůležitější novinky.

Mobilní Verze Claude AI

Anthropic představila mobilní verzi svého AI asistenta Claude AI, který je nyní dostupný na platformách Android a iOS. Claude AI umožňuje uživatelům snadno přistupovat k pokročilým funkcím, jako je generování textu a analýza dat, přímo z mobilních zařízení. Tato mobilní aplikace je optimalizována pro rychlé a efektivní zpracování úkolů.

Zdroj: https://decrypt.co/240149/claude-ai-app-android-anthropic

GPT-4o Mini

OpenAI uvedla na trh kompaktní verzi svého úspěšného modelu GPT-4, nazvanou GPT-4o Mini. Tento model je navržen tak, aby poskytoval vysoký výkon při snížených požadavcích na výpočetní výkon a energii, což ho činí ideálním řešením pro mobilní zařízení a edge computing. GPT-4o Mini si zachovává schopnosti svého většího předchůdce, ale je levnější a přístupnější pro širší spektrum aplikací​.

Zdroj: https://openai.com/news/

SearchGPT

SearchGPT přináší revoluci do vyhledávání informací online. Tento nový model kombinuje schopnosti tradičních vyhledávačů s generativními schopnostmi AI. Umožňuje uživatelům pokládat složité dotazy a získávat nejen relevantní odkazy, ale i souhrny a analýzy na základě nejnovějších dat. Tento model je navržen tak, aby poskytoval přesné a aktuální informace, což výrazně zjednodušuje proces hledání​.

Zdroj: https://techfyle.com/ai-news-update-july-2024/

Llama 3.1

Meta vydala novou verzi svého jazykového modelu Llama, nazvanou Llama 3.1. Tento model zahrnuje několik variant, včetně velmi očekávané 405B parametrové verze, která poskytuje bezprecedentní výkon v oblasti generativní AI. Llama 3.1 je navíc open-source, což umožňuje vývojářům a výzkumníkům přístup k pokročilým nástrojům a technologiím pro tvorbu vlastních aplikací​.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=eSax6BjvWXg

Další Novinky v AI:

  • NBC používá AI pro personalizované sportovní reportáže: NBC využívá hlasovou klonovací technologii k vytvoření personalizovaných denních přehledů z Olympijských her, které napodobují styl legendárního sportovního komentátora Michaelse​
  • Právní spory v hudebním průmyslu: Hlavní hudební vydavatelství, včetně Sony a Universal, žalují společnosti, které generují hudbu pomocí AI, za porušování autorských práv
  • Toys R Us a AI ve filmové tvorbě: Toys R Us použila OpenAI k vytvoření reklamního filmu na počest zakladatele Charlese Lazara, což ukazuje možnosti využití AI v kreativních odvětvích

Zdroj: https://techfyle.com/ai-news-update-july-2024/

Tyto novinky ukazují, jak rychle se oblast umělé inteligence vyvíjí a jaké nové možnosti se otevírají pro uživatele i vývojáře. AI se stává neodmyslitelnou součástí našich životů, a vývoj v červenci 2024 dokazuje, že budoucnost AI je plná inovací a příležitostí.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Přejít nahoru