Novinky ze sociálních sítí září 2024

V digitálním světě sociálních médií se neustále dějí změny, které ovlivňují způsob, jakým komunikujeme a tvoříme obsah. V září 2024 Meta představila svůj nový „Reels Performance Playbook“ a na konferenci Meta Connect 2024 jsme mohli vidět náhled na další technologické inovace. Instagram mezitím zavádí možnost komentářů k příběhům, což může přinést novou dynamiku do interakcí uživatelů. I LinkedIn se posouvá vpřed s video karusely, zatímco TikTok nabízí inzerentům možnost vytvářet vysoce cílené kampaně prostřednictvím své nové funkce Search Ads Campaign.

META

Meta vydává „Reels Performance Playbook“

V září společnost Meta představila nový desetistránkový průvodce s názvem „Reels Performance Playbook“, který je plný tipů, jak tvořit úspěšné Reels. Tento průvodce se zaměřuje na různé aspekty, které mohou pomoci maximalizovat výkon Reels na sociálních sítích, jako jsou například efektivní kompozice, aktuální trendy, techniky “Story types” nebo měření výkonu.

Křížové sdílení příspěvků mezi Instagramem, Facebookem a Threads

Meta po několikaměsíčním testování zavedla globálně funkci křížového sdílení mezi Instagramem, Facebookem a Threads. Uživatelé nyní mohou snadno sdílet obsah mezi těmito platformami, což šetří čas a zvyšuje dosah. Popisky z Instagramu se automaticky přemění na text a hashtagy na prostý text. Funkce je dostupná na iOS a Android, zatím však nepodporuje sdílení Reels.

zdroj: https://techcrunch.com/2024/08/22/how-to-cross-post-from-instagram-and-facebook-to-threads/

Meta Connect 2024 

Oznámení vývoje AI nástrojů, které budou integrovat AI do platforem jako jsou Instagram a WhatsApp, a to včetně personalizovaných chatbotů pro tvůrce obsahu. Meta také ukázala pokroky ve smart brýlích Ray-Ban, které budou schopné živě komunikovat s aplikacemi přes AI asistenty. 

zdroj: https://www.meta.com/connect

INSTAGRAM

Instagram zavádí komentáře k příběhům (Story Comments)

Novinkou na Instagramu Story Comments, které uživatelům umožňují jednoduše se propojit s přáteli a zahájit konverzaci přímo prostřednictvím komentářů k příběhům. Každý, kdo vidí váš příběh, může vidět i komentáře k němu. 

Tato nová funkce podporuje větší interakci mezi uživateli a poskytuje více možností pro komunikaci v rámci Instagram Stories.

zdroj: https://www.instagram.com/p/C_df-hFoXd_/?img_index=1

Účty pro teenagery na Instagramu

Instagram zavádí Teen Accounts s vestavěnými ochranami pro teenagery, které zajišťují bezpečnější používání platformy. Tyto účty omezují, kdo může teenagery kontaktovat a jaký obsah mohou vidět. Teenagerům do 16 let bude nutné schválení rodičů pro zmírnění těchto omezení.

Mezi ochranné prvky patří: soukromé účty, omezení zpráv, filtrování citlivého obsahu, omezené interakce a časové limity pro používání aplikace. Rodiče mohou sledovat aktivitu svých dětí a upravovat nastavení. Tento systém bude zaváděn globálně od ledna 2025.

zdroj: https://about.fb.com/news/2024/09/instagram-teen-accounts/

LINKEDIN

LinkedIn a video karusely

Nezůstává pozadu ani LinkedIn a přináší In-Feed Video Carousels, čímž posiluje důraz na video obsah. Tato funkce umožňuje uživatelům procházet dynamickou kolekci videí přímo ve svém feedu, která jsou přizpůsobena jejich aktivitám a zájmům na platformě. Po kliknutí na video se přejde na vertikální full-screen zobrazení ve stylu TikToku.

Tento krok podporuje rostoucí trend videoobsahu a má oslovit zejména mladší uživatele. Video je nejrychleji rostoucím formátem na LinkedIn, s nárůstem nahrávek o 34 % meziročně.

zdroj: https://www.socialmediatoday.com/news/linkedin-launches-feed-video-carousels/725069

TIKTOK

TikTok zavádí novinku v podobě Search Ads Campaign

Aktualizované cílení reklam na základě klíčových slov, které umožní inzerentům oslovit uživatele na základě toho, co na platformě vyhledávají. Tato funkce přináší přesnější zacílení a optimalizaci výkonu kampaní.

Možnost mazání a úprav již nahraných klipů

Nová funkce na TikToku umožňuje tvůrcům mazat a upravovat již nahrané klipy, aniž by přišli o data o angažovanosti. Tato funkce dává tvůrcům větší kontrolu nad jejich obsahem.

zdroj: https://www.tiktok.com/business/en/blog?ab_version=control

TikTok, smazal ruské státní účty, které se snažily ovlivnit volby v USA

Meta už dříve zablokovala sítě jako RT a Rossiya Segodnya. 
Tyto účty nabádaly americkou populaci, aby šířili rozdělující názory.
Cílem bylo ovlivnit voliče ve prospěch Ruska, ale Meta reagovala rychle a účty zablokovala, a teď to samé udělal i TikTok, aby zajistil férové volby v USA.

Září 2024 přineslo mnoho zajímavých novinek na různých sociálních sítích. Tyto změny mají za cíl zlepšit uživatelský zážitek a nabídnout tvůrcům i inzerentům nové možnosti, jak oslovit své publikum a efektivněji pracovat s obsahem.

Další novinky můžete číst : Sociální sítě novinky

Chcete maximálně využít sociální sítě?

Social Media Manager | + příspěvky

Social Media Digital Marketing 📱💻 | Marketing Student 🎓

Brand manager | + příspěvky

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Přejít nahoru