Novinky ze světa webových stránek červenec 2024

Prázdniny jsou symbolem léta, známe to dobře všichni ‑ vysněné dovolené, výlety, čas zaslouženého relaxu. Ale i během léta, kdy se mnozí z nás těší na zasloužený odpočinek, se svět technologií a webového designu neustále vyvíjí.

Svět webů se točí dál a zrodila se nová verze WordPressu

WordPress 6.6 „Dorsey,“ nese jméno po legendárním Tommy Dorseym, jehož trombón a emotivní skladby fascinovaly publikum tak, jako weby mohou fascinovat své návštěvníky. Funkce nové verze WordPressu zahrnují:

  • Barevné a písmové sady do blokových témat: Nové možnosti přizpůsobení designu umožní vytvořit vizuálně atraktivnější a personalizovanější web.
  •  Rychlé náhledy stránek v editoru: Tato funkce zjednodušuje proces úprav a umožňuje snadno vidět, jak budou změny vypadat.
  • Bezpečné automatické rollbacky pro aktualizace pluginů: Pokud se po aktualizaci pluginu objeví problémy, můžete se vrátit k předchozí verzi bez ztráty dat.

Zaměření na UX

UX design, tedy design uživatelského zážitku, je důležitý aspekt každého webu, protože se web díky němu stává přívětivějším. Kouzlo UX designu spočívá v tom, jak dokáže spojit krásný vzhled s jednoduchým používáním, což vede k větší spokojenosti a věrnosti uživatelů.

Také Apple intenzivně inovuje v oblasti UX designu. Využití pokročilého copywritingu, živých barev a kvalitních full-screen prvků jsou klíčovými faktory, které přispívají k úspěchu aplikací na iOS.

Během letního odpočinku se o Vaše podnikání může starat Váš web

I během Vašich prázdnin může Váš web zůstat aktivní a reprezentovat vaši firmu. Abychom zajistili, že Váš web bude přinášet očekávané výsledky, je důležité nejen vědět, jak postupovat správně, ale také vyvarovat se běžných chyb, které mohou jeho efektivitu snížit. Pojmenování těchto „mantinelů“ nám pomůže udržet Váš web v nejlepší kondici.

Vyvarujte se nekvalitním fotografiím

Fotky předávají návštěvníkovi atmosféru a náladu. Ukazují, jak vidíte své podnikání Vy. Pro nový web je dobré mít připravené opravdu kvalitní fotografie. Řešením mohou být také například fotobanky, ale autentičnost web získá jen díky Vám. Nekvalitní nebo dokonce zastaralé fotografie webu uberou na kráse a mohou v návštěvníkovi vzbudit pochyby, jestli jsou i ostatní informace na webu stále aktuální.

Kontrolujte si pravopisné chyby

Čeština není snadná a každý z nás jistě někdy udělal pravopisnou chybu, jsme přeci jenom lidé. Občas se však na webech najdou texty, kde je chyb skutečně mnoho. To na čtenáře webu dobrý dojem neudělá a text pak třeba ani nepředá informaci, kterou předat chcete. Pečlivá kontrola textů a případně i profesionální korektura mohou výrazně zvýšit kvalitu Vašeho webu. Pro toto můžeme využít i nástroje umělé inteligence.

Předejte návštěvníkům důležité informace

Také rádi vyhledáváte příležitosti, od kterých víte, co očekávat? Lidé často nechtějí vše zjišťovat až při schůzce. Je důležité, aby byly všechny podstatné informace dostupné a jasně prezentované na webu. Často si návštěvník raději vybere službu, o které se včas dozví, jestli dokáže vyhovět všemu, co očekává.

I během léta, kdy si většina z nás dopřává odpočinek, nezapomínejte na péči o svůj web ‑ může mít dlouhodobý pozitivní vliv na úspěch Vašeho podnikání.

Uvidíme, na jaké novinky nám slunce posvítí v měsíci srpnu.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Přejít nahoru