Novinky ze světa webových stránek srpen 2024

Srpen se s námi loučí, a tak přišel čas na webové novinky.

Seznam „consent“ – máte ho v pořádku?

Pamatujete si na červnové novinky, kde jsme mluvili o připravovaných změnách ze strany Seznamu? Ten čas právě nadešel. Od 1. srpna je každá webová stránka, která používá reklamní systémy Sklik, povinna mít správně implementovaný RTG kód s novým parametrem „consent“.

Proč je to důležité? Tento malý, ale zásadní parametr zajišťuje, že návštěvníci vašeho webu dají souhlas s cílenou reklamou nebo

měřením konverzí. Není to jen o dodržení zákona – je to i o udržení důvěry vašich uživatelů. Pokud váš web tento parametr ještě nemá, nečekejte – aktualizujte co nejdříve!

Od srpna bude nutné, aby reklamní kódy v Skliku zahrnovaly parametr consent

Udělejte dojem na sociálních sítích

Kromě „consentu“ je tu ještě další věc, která každému webu může dobře sloužit – Open Graph meta tagy. Tyto tagy jsou klíčem k tomu, jak váš obsah vypadá, když ho někdo sdílí na sociálních sítích jako Facebook nebo X (dříve Twitter), ale i dalších.

Představme si to jednoduše  – někdo sdílí váš skvělý článek na webu, a objeví se přesně ten obrázek, titulek a popis, který chcete.

Správně nastavené Open Graph tagy nejen že vylepší vzhled vašich příspěvků, ale mohou také výrazně zvýšit proklikovost a zapojení uživatelů.

Web a marketing jdou ruku v ruce

Mít pěkný a fungující web je jen polovina úspěchu. Bez dobře promyšlené marketingové strategie může váš obsah zůstat nepovšimnutý. Ta zahrnuje vše od optimalizace pro vyhledávače (SEO), přes aktivitu na sociálních sítích, až po další formy propagace. Pro dobré fungování je mimo jiné důležitá právě správná implementace Seznam consentu a optimalizace sociálních sítí pomocí Open Graph tagů.

Toto vše přivádí na váš web nejen více návštěvníků, ale také pomáhá budovat značku a přispívá k dosažení vašich obchodních cílů.

Web a marketing jeden bez druhého zkrátka nefungují tak dobře.

A to je vše! Těším se zase u zářijových novinek.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Přejít nahoru